Biff och nudelwok

Hej! 
Laddar upp inför tenta imorgon med lite god wok. Förutom att vara extremt gott så går det även snabbt att tillaga, vilket är perfekt för en hungrig tentapluggare. 
 
Biff och nudelwok
ca 200 g strimlad lövbiff
2 morötter
1 gul lök 
1 vitlök 
1 paprika
1 chili 
1 paket ris nudlar (4 port)
olja
 
Woksås
1 lime 
3 msk japansk soja
3 msk sweet chili
2 tsk sambal olek 
5 msk oystersås
3 msk vatten 
3 tsk sesamfrön
 
1. Gör iordning såsen genom att pressa limesaften i skål. Tillsätt resterande ingredienser. 
2. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Sila av vattnet. 
3. Finhacka vitlöken. Hacka lök, morot och paprika. Strimla chilin. 
4. Värm en wokpanna med olja. Woka biffen, lök, vitlök och morot tills köttet blivit brunt och löken börjar mjukna. 
5. Tillsätt woksåsen i panna tillsammans med resterande grönsaker och nudlar. Stek ihop tills det mesta av såsen avdunstat. 
Tips:
- Om man vill ha mer spicy tillsätt då mer sambal.
- Klipp nudlarna i mindre bitar med en sax, blir lättare att äta då. 
(null)
 
(null)

(null)