Marängtårta

Hej! 
Gjorde denna goda marängtårta på påsken men den passar lika bra att göra nu inför midsommar 💐
 
Passionfruktscurd 
7 passionfrukter 
50 g smör 
4 dl strösocker 
2 citroner 
3 msk majsstärkelse
2 äggulor 
 
1. Gröp ur köttet ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och smör, koka upp. 
2. Pressa citroner och rör ner majsstärkelse. Rör ner i kastrullen och låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna. 
3. Ta av från värme och låt svalna något.
4. Rör ner äggulor och lägg krämen i en burk. 
5. Förvara i kylen. 
 
Marängbottnar (4st)
9 äggvitor 
4 1/2 dl strösocker
200 g vitchoklad 
 
1. Börja med att vispa äggvitorna till ett vit fluff i en bunke. Tillsätt lite socker i taget. När bunken går att vända upp och ner utan att smeten rinner ur är den färdig vispad. 
2. Sprid ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Dra ett strek i mitten för att kunna dela på marängen.
3. Grädda i varmluftsugn på 110° C i 2.5 h eller tills den torkat. Ta ut och dela igen i mitten. Stäng av ugnen och låt marängen ligga kvar med lite öppen lucka tills den svalnat. 
4. Smält chokladen över vattenbad. Pensla marängen med chokladen. 
 
Marängtårta
Marängbottnar
Passionfruktscurd
7 dl vispad grädde
Bär och frukt till dekoration
Ta ett stycke marängbotten, sprid ut curd och grädde. Ta ett nytt lager och gör densamma även där forsätt så tills en fin hög tårta är gjord. Dekorera toppen med frukt och bär. Förvara i kylen
 
 
(null)

(null)