Grillad kyckling och tabbouleh
Hello, denna goding passar perfekt nu på sommaren.
Tabbouleh med en twist
1 chili
2 frp fryst hackad persilja
4 port bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl citron saft
3 msk olivolja
1 rödlök
15 små tomater
1. Koka bulguren med buljongtärningen. Låt svalna.
2. Finhacka chili och rödlök. Hacka tomat i små bitar.
3. Rör ihop persilja, lök,chili, citron och olja. Rör ner bulguren i slutet.
Kyckling
1 msk soja
1/2 dl olivolja
timjan
rosepeppar
salt
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
2 kycklingfiler
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Mortla peppar, timjan och salt. Blanda ihop med olja, soja och honung.
2. Mortla peppar, timjan och salt. Blanda ihop med olja, soja och honung.
3. Pressa ner vitlöken. Rör om. Hällöver kycklingen och låt marinera i minst 30 min.
4. Grilla eller stek kycklingen.
