Hipp, hipp hurra!
Hej
Idag har jag varit på 70 års kalas. Imorgon fyller nämligen min mormor år. Så därför har jag bakat tårta till henne. En lite speciell tårta, Slabang.
Slabang
Du behöver:
Rulltårtan
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm
150 g smör
1 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
200 g färgad marsipan
3 dl vispgrädde
200 g hallon ( grundrecept 3 bananer)
1. Kavla marsipanen till en rektangel ( lika stor som en långpanna). Du kan använda dig av bakplåtspapper eller en tillklippt plastpåse och lägga marsipanen i mellan. Det går då lättare att kavla ut den.
2. Rulla sedan ihop den och lägg den svalt.
3. Sätt på ugnen på 225 grader.
4. Blanda de torra ingredienserna, förrutom socker, till rulltårtan.
5. Vispa ägg och socker pösigt, ca 3 min med elvisp.
6. Rör ner de torra ingredisenserna i äggsmeten.
7. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred sedan ut smeten.
8. Grädda i ugnen i ca 5 min.
9. Strö lite socker på ett bakplåtspapper. Lägg sedan den nygräddade rulltårtan över, med kakdelen nedåt mot sockret. Lägg en blöt och kall kökshanduk över rulltårtan, behåll bakplåtspappret på.
10. Vispa ihop smörkrämen med en elvisp. Vispa ca 5 min.
11. Vispa grädden så den blir hårt vispade( ej smör).
12. Dra bort bakplåtspappret från rulltårtan.
13. Bred ut smörkrämen på tårtan.
14. Lägg marsipanen över smörkrämen.
15. Bred grädden över tårtan. Lägg lite mer grädde på den sidan du ska börja rulla.
16. Lägg hallonen på sidan du ska rulla, alltså där det bör vara mer grädde.
17. Rulla nu ihop tårtan.
18. Förvara i kylskåpet. Ett tips är att göra den en dag innan du vill servera den. Den är godare då.

Punkt 1 och 2

Punkt 4

Punkt 5

Punkt 6

Punkt 9


Punkt 10

Punkt 12

Punkt 13

Punkt 14

Punkt 15

Punkt 16
