Doften av jul
Idag har jag bakat pepparkaksdeg. Det doftar nu pepparkaka i hela min lägenhet, men icke klagar väl jag på de.
På lördag ska jag och min lillasyster baka pepparkakshus vilket är perfekt för degen ska stå i kylen i minst ett dygn.
Pepparkaksdeg
Du behöver:
100 g margarin
3 dl socker
2 dl sirap
2 tsk ingefära ( malen)
2 tsk nejlika ( malen)
4 tsk kanel
3 dl mjölk
2 tsk bikarbonat
10-15 dl vetemjöl
1. Smält ihop margarin, sirap och socker i en kastrull. Ta av från värmen.
2. Tillsätt kryddorna och mjölken. Låt svalna.
3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner och blanda till en jämn deg.
4. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylen i minst ett dygn.
5. Baka ut degen och grädda i ugnen på 175 grader.



