Doften av jul

Hello,
Idag har jag bakat pepparkaksdeg. Det doftar nu pepparkaka i hela min lägenhet, men icke klagar väl jag på de. 
På lördag ska jag och min lillasyster baka pepparkakshus vilket är perfekt för degen ska stå i kylen i minst ett dygn. 

Pepparkaksdeg
Du behöver: 
100 g margarin
3 dl socker 
2 dl sirap 
2 tsk ingefära ( malen) 
2 tsk nejlika ( malen) 
4 tsk kanel 
3 dl mjölk 
2 tsk bikarbonat 
10-15 dl vetemjöl

1. Smält ihop margarin, sirap och socker i en kastrull. Ta av från värmen.
2. Tillsätt kryddorna och mjölken. Låt svalna.
3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner och blanda till en jämn deg. 
4. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylen i minst ett dygn.
5. Baka ut degen och grädda i ugnen på 175 grader.