Smultronställen
I måndags var ju jag som sagt ledig. Och vad passar inte bättre en att spendera lediga dagar vid vattnet med vänner. Vi tog en bil. Packade in oss med väskor fyllda med strandsaker. Vi köpte med oss lite god picknickmat och några goda frukter att smaska på. Vi körde ut mot vattnet till ett underbart litet smultronställe. Och där spendera vi hela vår dag. Vi sola, bada och jag bjöd på mina favo kakor, Mandelfröjd. Receptet finns här nedan.



Mandelfröjd
Du behöver:
150 g rostade och saltade mandlar
1 dl pärlsocker
2 tsk malen kanel
150 g rums.temp margarin
1 dl sirap
3/4 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk hjorthornsalt
6 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 dl vatten
1.Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Grov hacka mandel.
3. Blanda pärlsocker och kanel.
4. Vispa margarinet, sockrena och hjorthornsaltet pösigt.
5. Blanda mandeln, kanelpärlsockret, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
6. Tillsätt alla ingredienser i margairinet och socker bunken. Blanda till en deg.
7. Ta lite av degen och rulla til små fina bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite lätt. Fyll plåten.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 min.





